360 – Amsterdam

Voor u ligt of staat de de nieuwe 360 reader. Deze volledig digitale editie is een magazine zoals u dat van ons gewend bent. Dat wil zeggen: geen spervuur van heterogene verhalen maar een selectie, onze keuze van ‘het beste uit de internationale pers’.

Ook voor de derde digitale editie van 360 hebben wij de gebruikelijke indeling van het tijdschrift – een dossier, en de ronde langs alle continenten – losgelaten en hebben we geselecteerd op journalistieke vormen. De reportage, het interview, de analyse, het achtergrondverhaal, het essay, het beste uit de muziek en de beeldreportage.

In deze reader vindt u onder meer: een minidossier over religie in China en Saoedi-Arabië; een reportage over salsahoofdstad Cali; een profiel van de Nederlands-Britse Nobelprijswinnaar Andre Geim; een interview met de Franse acteur Omar Sy (Intouchables), en een opmerkelijk verhaal over ‘Bronies’, volwassenen die fan zijn van de meisjesserie My Little Pony. Alles, zoals dat digitaal kan, rijkelijk gelardeerd met (bewegend) beeld en geluid.

Als kers op de taart presenteren wij met trots een voorproefje van het openingsverhaal in onze volgende papieren editie: een weergaloos verslag van de Amerikaanse journalist Theo Padnos over zijn twee jaar durende gijzeling door Al-Qaida in Syrië.

Kortom, genoeg om de komende twee weken bij stil te staan, of te zitten.

Geef ons digitale magazine de aandacht die het verdient. Het loont, dat verzekeren we u.

Katrien Gottlieb