360 – Amsterdam

Welkom bij de vierde editie van de 360 reader, de digitale versie van 360 Magazine.

Zoals u intussen gewend bent, laten we de gebruikelijke indeling van het tijdschrift los en bieden we u het beste uit de internationale pers aan de hand van verschillende journalistieke genres.

Een absolute ‘must-read’ is wat ons betreft de geweldige analyse uit de eerste hand van New Yorker coryfee Jon Lee Anderson over het uiteenvallen van Libië na de dood van Gaddafi. Maar ook de achter-de-schermen-reportage van Le Monde over de redactie van Charlie Hebdo, die twee maanden na de aanslagen in Parijs de draad weer probeert op te pakken, mag u zeker niet missen.

Verder bieden we u onder meer een essay over McDonald’s, een profiel van vredesactivist Gene Sharp en een reportage uit Zuid-Korea, waar gamers geen wereldvreemde nerds, maar rocksterren zijn.

Waar mogelijk – je bent digitaal of niet – laten we de teksten vergezeld gaan van bewegend beeld. U bent, kortom, de komende twee weken meer dan zoet.

Wij wensen u veel digitaal leesplezier en zien u terug bij de volgende papieren editie van 26 maart.

Han Ceelen

Aan deze reader werkten mee: Pieter van den Blink, Han Ceelen, Katrien Gottlieb, Marie-José Klaver, Jan Lenferink, Nicole Robbers, Aimée Warmerdam en Laura Weeda.