360 Magazine | Amsterdam

Welkom bij deze 360-Reader.

Deze editie staat, het zal u niet verbazen, deels in het teken van de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Afgaande op de laatste polls lijkt het er sterk op dat Hillary Clinton in november de eerste vrouwelijke president van de VS gaat worden. Toch is de stemming bedrukt, en niet alleen door haar tegenstrever Trump. Hillary, zo zegt iedereen elkaar na, is immers ‘ook een slechte keus’.

Dat is eigenlijk best merkwaardig. Acht jaar geleden, toen Clinton en Barack Obama het tegen elkaar opnamen voor de Democratische nominatie, gold Clinton zeker niet als underdog. Zij was volgens velen een betere kandidaat dan de onervaren Obama, die het uiteindelijk met zijn charme, charisma en zijn boodschap van ‘change’ wist te winnen.

Waar ging het mis in de beeldvorming met Hillary? In het openingsdrieluik van deze Reader, dat begint met een overtuigende ‘endorsement’ van The New York Times, vindt u enkele verklaringen. Clintons geslotenheid bijvoorbeeld, die haar al jaren parten speelt, is volgens een journalist die haar al lange tijd volgt gewoon een verdedigingsmechanisme tegen aanvallen uit de pers. Daarnaast blijkt uit studies dat Clinton in de VS nog steeds veel weerzin opwekt omdat ze een vrouw is. 360 doet daar niet aan mee, en presenteert u een onbeschaamd pro-Clinton-dossier.

Verder in deze Reader zoals gewoonlijk een keur aan verhalen uit alle continenten, een interactieve documentaire en onze vaste rubriek Gerecenseerd.

Tot bij de volgende papieren editie op 6 november!