360 Magazine | Amsterdam

360 kiest een aantal door de buitenlandse pers beschreven concerten, voorstellingen, boeken, films en exposities die naar Nederland of België komen.

POPMUZIEK – Krachtige 
feelgoodmuziek

De Kaiser Chiefs blijven overeind

De Kaiser Chiefs komen voor drie concerten naar Nederland. Fans in Engeland vechten momenteel om de editie van de Daily Mirror van 21 augustus, met daarin een foto van staatssecretaris Jeremy Hunt van Gezondheid bij een artikel over de ‘top rock band’. Het sensatieblad had hem verwisseld met zanger en chief Kaiser Chief Ricky Wilson.

‘Als er iets is wat de Kaiser Chiefs willen overbrengen met hun laatste single en clip, is het dat ze het erg naar hun zin hebben, schrijft PopMatters. ‘Ook al is de impuls om een feelgoodnummer te maken begrijpelijk, het is ook een speciaal kunstje, want het resultaat moet wel verdomd aanstekelijk en origineel zijn om een succes te worden.’ De single Hole in My Soul haalt die lat net niet, is het oordeel.

Rolling Stone schrijft over de Chiefs: ‘Employment, hun debuutalbum, verscheen precies op het moment dat Groot-Brittannië weer de muzikale navel van de wereld werd – toen Franz Ferdinand, Maxïmo Park en Art Brut omhoogschoten. Sindsdien is er veel veranderd in de muziekwereld, maar de Kaiser Chiefs zijn er nog.’ Volgens het beroemde muziekblad is de band de gangmaker op ieder muziekfestival. De National Rock Review zag de Kaiser Chiefs als hoofdact op een groot benefietconcert en schrijft: ‘De kracht van dit optreden doet ons halsreikend uitzien naar de nieuwe plaat.’ Die komt een dezer dagen [begin oktober] uit.