The New York Times   | New York  

De animatieserie South Park ging onlangs zijn twintigste seizoen in. The New York Times liep een dagje mee met makers Trey Parker en Matt Stone.

Geen dag is hetzelfde in de South Park Studio’s. Al is deze maandag echt bijzonder, geeft Trey Parker toe. ‘Soms zeggen we bij onszelf: “Hoe kun je Comedy Central aan hun verstand peuteren dat we niks hebben om ze te sturen?”’ zegt hij met een sardonische glimlach. ‘Vandaag is dat zo.’ Al lijkt het nog zo rustig en vredig in de ruime burelen van de studio, de twee makers van South Park, Trey Parker en Matt Stone, staan wel degelijk onder druk: ze hebben nog minder dan 48 uur om de eerste aflevering van het twintigste seizoen in te leveren.

In dit stadium, de negende versie van een script getiteld ‘Member Berries’, zouden ze het liefst zestien minuten klaar hebben voor een aflevering van tweeëntwintig. Ze hebben nog maar twaalfenhalve minuut. ‘Dat wil niet zeggen dat die klaar zijn,’ verduidelijkt Parker. ‘Alleen dat we weten wat we erin stoppen.’

Al twintig jaar knopen ze hun afleveringen op deze manier aan elkaar, onder hoogspanning en instinctief