360 Magazine | Amsterdam

Deze titels worden getipt door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.

James Kirchick – Het einde van Europa

Kirchick (Daily Beast, Washington Post, Wall Street Journal) ziet het somber in voor Europa, en beschrijft de uitdagingen voor het continent aan de hand van acht landen in het centrum en aan de grenzen.

Sterk, actueel betoog.

George A. Akerlof, Robert J. Shiller – De economie van list & bedrog

We betalen te veel voor sportscholen, auto’s, huizen, creditcards! Akerlof en Shiller, Nobelprijswinnaars in de economie, beschrijven hoe we misleid worden door bedrijven – en geven tips om de verleiding te weerstaan.

Paul Woodruff – Het Ajax-dilemma

Is de baas een Ajax of een Odysseus? Filosoof Woodruff zet Homerus in om leiderschap te duiden. ‘Paul Woodruff schrijft over leiderschap met het inzicht van de insider en de gevoeligheid vaneen dichter,’ zegt Martha Nussbaum.

Jonah Lehrer – Het mysterie van de liefde

Door de wol gewassen wetenschapsjournalist Lehrer duikt in de psychologie, biologie, neurologie en evolutionaire achtergrond van de liefde, en niet alleen de romantische liefde, maar ook die voor je kind of voor God. En hij laat het mysterie in stand.

Ryan Avent – Werk in de 21e eeuw

Een Piketty-kloon? In ieder geval krijgt Avent (The Economist) een blurb van hem. Maar Avent bewijst zijn waarde door de internationale insteek: hij beziet de overgang van industriële naar digitale revolutie vanuit Shenzhen, Göteborg, Moembai en Silicon Valley.