360 Magazine | Amsterdam

Actuele gebeurtenissen wereldwijd, in woord, beeld en citaat.

© Twitter

VERENIGDE STATEN – Elon Musk gaat nu ook in de amateurkunst

De multimiljardair Elon Musk, bekend van de elektrische auto Tesla en grootse toekomstplannen met de ruimtevaart, stort zich nu kennelijk ook op de kunst. In een recente boodschap op Twitter toonde hij twee tekeningetjes die hij had gemaakt met een verborgen nieuwigheidje in de software van de Tesla. Als de gebruiker dubbelklikt op de T in het logo van de auto, verschijnt een schermpje waarop de gebruiker zelf een tekeningetje kan maken dat hij vervolgens rechtstreeks kan versturen.

Een van de tekeningetjes van Musk zelf liet een grijnslachende eenhoorn zien wiens scheet een auto lijkt aan te drijven. Het andere was een imitatie van de Mona Lisa met nogal bozige trekken (wellicht had dat iets van doen met die scheet van de eenhoorn).

Beide werkjes werden onthuld in de week waarin Musks bedrijf, SpaceX, geschiedenis schreef door een commerciële satelliet de ruimte in te sturen met een al eerder bij een lancering gebruikte raket. Dit hergebruik zou de ruimtevaart aanzienlijk goedkoper maken.

(Art News, New York)