360 Magazine | Amsterdam

Op 20 april worden in De Balie in Amsterdam voor de vijfde keer de winnaars bekendgemaakt van de European Press Prize. Deze bekroont jaarlijks de beste journalistieke producties uit 47 Europese landen. Net als vorig jaar maakte 360 Magazine voor u een keuze uit de shortlist.

European Press Prize

De European Press Prize (EPP) bekroont jaarlijks de beste journalistiek uit alle lidstaten van de Raad van Europa.

De prijs werd in 2012 opgericht en is inmiddels toe aan zijn vijfde editie. Doel van de prijs is om kwaliteits­journalistiek te stimuleren en de beste journalisten van Europa een podiumte geven. Er zijn vier vaste categorieën. Daarnaast heeft de jury jaarlijks de mogelijkheid om een speciale juryprijs uit te reiken. Winnaars ontvangen 10.000 euro, om te besteden aan een journalistiek project naar keuze.

De oprichters van EPP zijn Vereniging Veronica, Stichting Democratie en Media, The Guardian Foundation, MIDF, Thomson Reuters Foundation, Politiken en Jyllands Posten. De jury staat onder voorzitterschap van Sir Harold Evans, voormalig hoofd­ redacteur van The Sunday Times.

De selectie van 360

360 Magazine selecteerde dit jaar vijf verhalen, uit de categorieën ‘Distinguished Writing’, ‘Commentator’ en ‘Investigative Reporting’. Van de digitale producties uit de categorie ‘Innovation’ bieden we u een korte beschrijving, en een verwijzing naar de betreffende site.