360 Magazine | Amsterdam

Deze titels worden getipt door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.

De roman als overlevingsstrategie
 – Tim Parks

Volgens Tim Parks vormen inhoud, stijl, het soort verhaal én de manier van vertellen de overlevingsstrategie die een schrijver ontwikkelt als reactie op spanningen in zijn of haar persoonlijke leven. De lezer probeert, net als bij een ontmoeting, de schrijver te doorgronden.

Making Heimat. 
Germany, Arrival Country
 – Peter Cachola Schmal

De vluchtelingencrisis was in 2015 het uitgangspunt van het Duitse paviljoen op de Architectuur Biënnale. Welke rol spelen architecten en stedenbouwkundigen bij het huisvesten van nieuwkomers? A.d.h.v. 55 voorbeelden wordt gekeken naar de toekomst van Duitse steden.

Wereldwijde ongelijkheid: welvaart in de 21e eeuw – Branko Milanovic

Branko Milanovic ziet de verklaring voor onze instabiele wereld in de groei van de welvaartsongelijkheid op nationaal niveau, én de afname ervan wereldwijd. Voor iedereen die wil begrijpen hoe we ervoor staan, en welke koersverandering nodig is om het noodlot te keren.

Terror in France:
 The rise of Jihad in the West
 – Gilles Kepel

De Engelse vertaling van de Franse bestseller die vlak na de terroristische aanslagen in Parijs verscheen. Kepel laat zien hoe de radicalisering van een deel van de islamitische jeugd tot deze aanslagen heeft geleid, en hoe Europese overheden faalden bij hun aanpak.

Leuk hè? 
De filosofie van plezier maken
 – Michael Foley

Of het nu gaat om een dancefestival, een vol strand, het carnavalsfeest of een pretpark, veel mensen genieten ervan om met veel te zijn. Toch zijn er ook mensen die in zo’n situatie alleen maar denken: hoe kom ik hier weg? En op dat moment is er altijd wel iemand die zegt: ‘Leuk hè?’