360 Magazine | Amsterdam

360 kiest een aantal door de buitenlandse pers beschreven concerten, voorstellingen, boeken, films en exposities die naar Nederland of België komen.

CINEMA – Niets stopt 
Terrence Malick

Nieuwe film met veel seks

‘De camera dwaalt rond als een nerveuze gast op een feest, die zich geen houding weet te geven. Hij loert met aangeschoten blik naar de personages, hangt over hun schouder en dan weer wendt hij schaamtevol zijn blik af.’ En daarom, vindt Christopher Hooton van The Independent, is de nieuwe film Song to Song kenmerkend voor zijn maker, Terrence Malik (van The Tree of Life en Knight of Cups). ‘Hetzelfde geldt voor het tactiele spel van de acteurs, de om elkaar heen draaiende, over elkaar heen vallende en in elkaars benen verstrikt rakende personages, kapseizend in iets wat voorspel kan zijn of moderne dans.’

Song to Song wordt aangekondigd als ‘een modern liefdesdrama tegen de achtergrond van de muziek scene in Austin, Texas. Ook Christopher Hooton kapseist voor deze film (al was hij geen aanhanger van de Terrence Malik-devotie sinds The Tree of Life.) Maar niet omdat de film is wat de aankondiging voorspelt. Volgens Hooton zou de omschrijving moeten luiden dat dit een film is ‘over ons duistere talent om een absolute hufter te zijn tegen degene die we liefhebben, over de vraag of onze moraal niet gewoon deel van ons imago is in plaats van verinnerlijkt, en over hoe we altijd worden aangetrokken door mensen uit ons verleden op een manier die nog het beste met zwaartekracht kan worden vergeleken’.