360 Magazine | Amsterdam
Deze titels worden getipt door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.

Start-upmania – Antonio García Martínez

In Start-upmania vertelt Martínez het verhaal van de techbubbel – de start-ups in Silicon Valley, de miljoenen die er worden uitgegeven, de chaos, de druk om te presteren en de excessen. Hij geeft advies over de do’s & don’ts van de techsector.

Het geheime leven van kleuren – Kassia St Clair

Een boek over de levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.

Socrates en Orunmila – Sophie Oluwole

Net als Socrates heeft de even oude Afrikaanse filosoof Orunmila een belangrijke bijdrage geleverd aan de filosofie. Beiden hebben zelf geen woord op papier gezet. Waarom weten we dan wel van het bestaan van Socrates maar niet van Orunmila? Oluwole laat zien wat beide filosofen ons kunnen leren.

Tijd van woede – Pankaj Mishra

Pankaj Mishra beschrijft op een beknopte en briljante manier de geschiedenis van woede als politieke drijfveer. Met verrassende historische vergelijkingen laat hij zien dat deze tijd niet uniek is: ook het begin van de twintigste eeuw was vol van destructiedrift, nationalisme en terrorisme.

De microben in ons – Ed Yong

Maak kennis met ziekte bestrijdende muggen die in Australië zijn ontwikkeld en leer over de ingrediënten in moeder- melk die zijn geëvolueerd om de eerste microben van een baby van voedsel te voorzien. Maar ook hoe wetenschappers microben tot ons voordeel manipuleren.