Athenaeum / 360 Magazine | Amsterdam

Deze titels worden getipt door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.

Carpe diem. De geschiedenis van een culturele kaping – Roman Krznaric

Horatius motto ‘Pluk de dag’ is gekaapt door de consumentenindustrie en de mindfulnessbeweging: het is ‘Koop de dag’ en ‘Pluk het nu’ geworden. Krznaric
wil het motto heroveren en laat zien hoe de slogan kan inspireren in het dagelijks leven en in de politiek.

Het begin van alles in tweehonderd pagina’s (min of meer) – David Bercovici

Hoe zijn sterren ontstaan? Waarom heeft de aarde haar atmosfeer nodig? En waar komt cultuur vandaan?

Bercovici legt het je allemaal uit. Sprankelend, vol humor en bijzonder intelligent: dit beknopte boekje bespreekt in 200 pagina’s meer dan 13,8 miljard jaar geschiedenis.

Effectief altruïsme – Peter Singer

Peter Singers ‘effectieve altruïsme’ vereist een rigoureuze, minder sentimentele kijk op hulpverlening. Een groot deel van ons geld en onze tijd zouden we moeten doneren aan organisaties die het meeste met ons geld kunnen doen, in plaats van die ons het meeste aanspreken. Ontdek hoe je het meeste goed kunt doen in de wereld.

Een leven in stukken – Bryan Cranston

De man die beroemd werd als Walter White in Breaking Bad speelde als zevenjarige al in een reclamespot. Maar na de verdwijning van zijn vader werd acteren aan de kant geschoven. Met veel humor en nederigheid vertelt Cranston over zijn carrière van soapacteur tot wereldster. Over aangeboren talent, over de voordelen, de nadelen en het onderhoud ervan.

De dood van de ambassadeur – Ryszard Kapuscinski

Een voetnoot bij de Koude Oorlog: in 1970 vermoordden linkse rebellen de West-Duitse ambassadeur in Guatemala. De Poolse meesterjournalist Kapuscinski (1932-2007) schreef een messcherp verhaal over de bloedige geschiedenis van Guatemala, waar dictators elkaar afwisselen terwijl de Amerikaanse United Fruit Company de vruchten plukt.