360 Magazine | Amsterdam

360 kiest een aantal door de buitenlandse pers beschreven concerten, voorstellingen, boeken, films en exposities die naar Nederland of België komen.

Ain't Nobody live.

MUZIEK – Een vrouw van 
bijbelse proporties

De Queen of Funk treedt op

Chaka Khan, de dampende, stampende moeder-overste van de funk, komt naar Nederland voor een concert in Paradiso op 17 juli. Ze begon als zangeres in de band Rufus, in een tijd dat de bomen voor het papier waarop deze 360 is gedrukt nog moesten groeien, ging solo sinds 1978, geldt als de ontdekker van Whitney Houston, was intens bevriend met de betreurde Prince en is tot nu toe 
winnaar van tien Grammy Awards.

‘Chaka Khan over de eerste keer dat zij ooit op het podium stapte’, kopte People onlangs. Om de lezer niet lang in spanning te houden, volgde nog in dezelfde kop Chaka’s onthulling: ‘Ik herinner me er niks van.’ De rest van het bericht is een herschrijving, maar dan slechter, van wat Wikipedia meldt over de onlangs 64 geworden diva.

‘Gefeliciteerd Chaka Khan’, kopte Vogue bij die verjaardag, ‘nog steeds ain’t nobody zoals de Queen of Funk’. Dat klinkt toch beter, al was het maar omdat iedere lezer bij de verwijzing naar la Chaka’s klassieker ‘Ain’t Nobody’ (Loves Me Better) meteen 
in de feeststemming komt. De jarige Queen werd geëerd met een serie foto’s uit de oude doos, waarmee Vogue aantoonde dat Chaka Khan ‘er allang als een diva uitzag voordat ze er een was’.