Athenaeum Boekhandel | Amsterdam

Deze titels worden getipt door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.

Future Sex. Liefde in tijden van digitalisering – Emily Witt

Emily Witt is millennial, single en in de dertig. Tot voor kort dacht ze dat er een einde zou komen aan haar (seksuele) avonturen: huisje, boompje, beestje. Maar het bleek complexer. Witt verkent op hilarische 
en ontroerende wijze haar zoektocht naar liefde.

Mijn Europese familie – Karin Bojs

Karin Bojs probeert met DNA-technologie meer te weten te komen over de banden met haar familie uit de prehistorie. Ze las wetenschappelijke studies, interviewde wetenschappers en reisde naar tientallen landen om de sporen naar haar verleden te volgen. Wij Europeanen zijn familie van elkaar.

Revolutie! – Emmanuel Macron

Drie jaar geleden was Emmanuel Macron totaal onbekend. Nu is hij president. Hoe vond hij zijn weg naar de top? In het boek leren we de jonge sociaalliberaal met zijn uitgesproken pro-Europese boodschap op toegankelijke wijze kennen. Een compleet portret: helder, open en persoonlijk.

Populisme – Cas Mudde & C.R. Kaltwasser

Over populisme wordt veel geschreven, maar wat is populisme echt? En wat is de relatie tussen populisme en democratie? Dit boekje beantwoordt deze vragen op een heldere manier. De auteurs vergelijken trends in diverse landen en vragen zich af wat de langetermijngevolgen van deze uitdaging kunnen zijn.

Ik spreek je aan – Primo Levi

In 1987 voert Giovanni Tesio gesprekken met Primo Levi voor een geautoriseerde biografie. Deze kwam er niet, omdat Levi vroegtijdig stierf. In de nu uitgegeven gesprekken vertelt Levi openhartig over zijn leven. De dialogen laten het geheugen spreken en zitten vol leven, verhalen en geschiedenis.