360 Magazine | Amsterdam

Deze titels worden getipt door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.

Het Beest – Óscar Martínez

Jaarlijks maken 250.000 landverhuizers uit Midden-Amerika de tocht naar de grens van de VS. En ieder jaar verdwijnen er 20.000. De reconstructie van deze verdwijningen is een van de gruwelijke verhalen uit Het Beest. Onderzoeksjournalist Óscar Martínez beschrijft hoe migranten het slachtoffer worden van gewetenloze drugsbendes.

De kunst van controle-
verlies – Jules Evans

Jules Evans laat zien dat we voor het goede leven behalve het rationele ook het irrationele nodig hebben. Maar de teugels laten vieren vinden we vaak eng. Hoe kun je dit veilig doen? Evans gaat te rade bij talloze denkers en kunstenaars. Ook dompelt hij zich onder in een dansworkshop en een tantrafestival.

Je onvervangbare hersenen – Kaja Nordengen

De Noorse Kaja Nordengen was als kind al gefascineerd door de hersenen. Je onvervangbare hersenen is een vrolijk en slim boek dat je zelfinzicht geeft. Het geeft antwoorden op vragen als: Hoe word je verliefd? En: Hoe kan het dat onze hersenen zo klein zijn? Helder en met effectieve illustraties ontleedt Nordengen deze wonderbaarlijke machine.

Radicaal openhartig – Kim Scott

Als kind wordt ons geleerd dat we beter onze mond kunnen houden als we niets aardigs te zeggen hebben. Misschien een prima advies voor het dagelijks leven, maar – zoals Kim Scott heeft ervaren – rampzalig wanneer managers het toepassen. Radicale openhartigheid gaat over sturing geven met een mix van lof én kritiek.

De werkelijkheid is niet wat ze lijkt – Carlo Rovelli

Wat is werkelijkheid? Bestaan ruimte en tijd wel echt? Valt de ware aard van ons bestaan wel te doorgronden? Carlo Rovelli probeert al jaren de grenzen van ons begrip op te rekken. In dit boek neemt hij ons mee op reis, van het werkelijkheidsbegrip van de oude Grieken tot de luskwantumzwaartekracht.