Athanaeum Boekhandel | Amsterdam

Deze titels worden getipt door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.

Ik moest alleen komen – Souad Mekhennet

Wat speelt zich af in de hoofden van jihadisten en waarom gaan ze tot geweld over? In dit spannend geschreven boek voert Souad Mekhennet ons mee op haar zoektocht naar belangrijke figuren bij Al-Qaida, de taliban en IS. Met het boek wil ze een brug slaan tussen de islamitische en westerse wereld.

Koh-i-Noor – William Dalrymple 
& Anita Anand

Fascinerende geschiedenis van de 
Koh-i-Noor die korte metten maakt met alle mythes over het belangrijkste Britse kroonjuweel. Een krachtig, erudiet boek over hebzucht, moord, marteling, kolonialisme en de 
toe-eigening van de diamant door het Britse koninkrijk.

Schaal – Geoffrey West

De Britse natuurkundige West komt 
met een originele theory of everything 
op grond van schaalverhoudingen in de natuur. Hij geeft antwoord op grote en dringende vragen over mondiale duurzaamheid, bevolkingsexplosie, verstedelijking, veroudering, kanker en de toenemende snelheid van het leven.

Verzet en rede in tijden 
van nepnieuws – Susan Neiman

In dit essay stelt de Amerikaanse filosofe Susan Neiman, voortbouwend op de ideeën van Foucault en Kant, dat waarheid en rechtvaardigheid geen ‘kwestie van perspectief’ zijn, zoals vaak wordt beweerd, maar universele waarden om voor te strijden.

Kleine genoegens – The School of Life

Dit boek wijst ons op de beste kleine genoegens die het leven te bieden heeft: van het vasthouden van een kinderhand tot aan het plezier het met iemand oneens te zijn of het genieten van een prachtige avondlucht. Het prikkelt je zintuigen en helpt 
je met een frisse blik het alledaagse te waarderen.