360 Magazine | Amsterdam

Luisteren, zien, bezoeken.

© Getty

FESTIVAL – South by Southwest: zorg dat je erbij bent

SXSW
9 t/m 18 maart 2018, Austin, VS. www.sxsw.com

Maart 2018 voelt nog enorm ver weg, maar als je naar South by Southwest wilt ben je nu nog net op tijd. SXSW is hét festival voor iedereen die op de hoogte wil zijn van het allernieuwste op het gebied van film, technologie, journalistiek, muziek en innovatie. Eén festival verdeeld over vier subconferenties: SXSW Music, SXSW Interactive, SXSW Film en SXSW Education.

Elk jaar weer verandert de Amerikaanse stad Austin voor even in de innovatiehoofdstad van de wereld. Alle namen die ertoe doen spreken er of kopen er een kaartje voor. Eerdere keynotespeakers waren de Obama’s en Al Gore, maar ook tech-kopstukken zoals Google X’ opperbaas Astro Teller. Voor 2018 zijn Christiane Amanpour en Ta-Nehisi Coates al bevestigd. Onder de bezoekers zagen we al eens Ryan Gosling, Taylor Swift en alle hoofdredacteuren van de Nederlandse media. Wie mee wil blijven doen, moet hierbij zijn.

De ervaring leert dat SXSW de gave heeft om de trends van de jaren erna te bepalen. Voor wie op het festival staat en de aandacht van het publiek weet vast te houden is een rooskleurige toekomst gegarandeerd. Niet voor niets hebben we in Nederland speciale beurzen voor getalenteerden om zich in Austin te kunnen presenteren. Want ja, SXSW kost een enorm lieve duit.

Een kleine lifehack: net als modeweken en andere grote happenings kent ook dit festival een onofficieel programma. En dat is gratis. Grote merken die een graantje meepikken van de drukte en midden op straat hun eigen podium bouwen, kleine start-ups die voor de deur productpresentaties geven en de Googles en Facebooks die elkaar proberen af te troeven qua ‘beste feest’.