360 | Amsterdam

Horen, zien, bezoeken.

EVENT | De bewust kleinschalige conferentie uit Zweden

The Conference – Malmö
_4 en 5 september 2018 in Malmö, Zweden. 2018.theconference.se

Het Zweedse Malmö lijdt aan het kleinestadjessyndroom: door altijd te moeten concurreren met het grote Stockholm is de stad eigenlijk een stuk innovatiever en spannender dan de grote zus. Zo organiseren ze er al zes jaar op rij een van de leukste Europese conferenties op het gebied van menselijk gedrag en technologie: e Conference. Of zoals ze het zelf zeggen: It’s all about how to make things happen.

e Conference is bewust kleinschalig, met plek voor maar 1500 bezoekers en een handjevol sprekers. In de week voor het festival wordt er een randprogramma georganiseerd met ruimte voor lokale bedrijven en krijgen internationale namen die niet in één hokje passen en daardoor vaak niet op de klassieke events staan, de kans zich te presenteren.

Zo is het festivalcafé altijd een experimentele ruimte, die elk jaar opnieuw de vraag beantwoordt hoe de werkplek van de toekomst eruitziet. Nope, dat betekent niet elk jaar nieuwe strakke meubels, maar juist een visualisatie van interessante denkkronkels. De komende line-up bevat al twee bijzondere namen: MIT-professor D. Fox Harrell, die komt spreken over hoe virtuele identiteiten een einde kunnen maken aan issues rondom gender en ras, en Shu Yang Lin die als specialist in interaction design de Taiwanese overheid helpt om meer openheid en burgerengagement te realiseren.