360 | Amsterdam

Deze titels worden getipt door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.

Van Eeden kiest voor de maan

Aan de hand van de maan en de psychiater Frederik van Eeden ontwikkelt Ramose een filosofie over mens-zijn, waarbij hij grondige kritiek levert op de door geld gedreven maatschappij. We kunnen allemaal wel wat maanziekte gebruiken, aldus Ramose.

Mogobe Ramose
Vert. Melissa van Amerongen

Europa

Flannery vertelt de geschiedenis van Europa vanuit een verrassende invalshoek: de ecologie. Hij brengt in kaart welke natuurlijke krachten ons continent hebben gevormd – inclusief de moderne mens.

Tim Flannery
Vert. Auke van den Berg, Fred Hendriks & Wilfried Simons

Vuur en duisternis

Een bloedstollende reconstructie van het bombardement op Dresden op 13 februari 1945, een van de meest destructieve bombardementen van WOII. De stad werd volledig verwoest en er vielen in totaal 25.000 doden.

Sinclair McKay
Vert. Maarten van der Werf en Brenda Mudde

De vrije wil

In dit provocerende boek ontmaskert Sam Harris aan de hand van neuro-wetenschap en psychologie de illusie van de vrije wil. Hij bepleit dat dit onze waarden en normen niet ondermijnt, en evenmin het belang van sociale en politieke vrijheid aantast.

Sam Harris
Vert. Jan Koehoorn & Ronald Hermsen

Welkom in het Novaceen

Lovelock, de auteur van de wereldwijde bestseller Gaia en de grootste denker over milieu van onze tijd, betoogt dat een nieuw tijdperk al is begonnen. Welkom in het Novaceen, waarin kunstmatige intelligentie nieuwe levensvormen zal creëren.

James Lovelock
Vert. Leontine Brandt Corstius