El Confidencial | Spanje

Spanjaarden zitten in hun maag met de zomervakantie. Zelfs de toeristenaccommodaties, vragen zich af of het wel verstandig is de deuren open te zetten.

Na een lockdown van bijna twee maanden beginnen de Spanjaarden te dromen over de zomervakantie. Het huis uit, frisse lucht en eindelijk een beetje vrijheid. Maar van de ene op de andere dag zijn er nu heel andere bestemmingen in trek. Vanwege de angst voor de drukte is er geen belangstelling meer voor het strand en zit het agrotoerisme in de lift. Dat is begrijpelijk: veel ruimte in de natuur, dorpen waar bijna niemand woont, complete woningen die je kunt huren – het klinkt als het ideale plan voor na de lockdown.

Maar dat is te snel geconcludeerd, want de bewoners van die dorpen hebben ook nog een stem in het kapittel. Men maakt zich zorgen over de massa’s toeristen uit de grote stad. Zelfs de toeristenaccommodaties, die in theorie het meest zullen profiteren van deze nieuwe tendens, vragen zich af of het wel verstandig is de deuren open te zetten.