360 | Amsterdam

Deze titels worden getipt door Athenaeum Boekhandel in Amsterdam.

Broederstrijd in Korea
Sheila Miyoshi Jager

Sheila Miyoshi Jager beschrijft in Broederstrijd in Korea de geschiedenis van het oneindige conflict op het schiereiland Korea. Ze laat zien hoe het conflict tussen de twee Korea’s nog altijd voortduurt. Op basis van recent vrijgegeven diplomatieke bronnen analyseert Jager de strijd tussen de Korea’s.

De reis van onze genen
Johannes Krause en Thomas Trappe

Tot voor kort was de geschiedenis van de oermens nog in nevelen gehuld, maar met nieuwe methodes uit de archeogenetica komen tal van nieuwe inzichten boven tafel. Johannes Krause en Thomas Trappe vertellen wat onze genen over onze afkomst verraden.

Honjok
Crystal Toi

Honjok is de Zuid-Koreaanse term voor mensen die ervoor kiezen om in hun eentje activiteiten te ondernemen en het alleen-zijn omarmen. Honjoks vieren dat ze een individu zijn. Dit actuele en prachtig vormgegeven boek gaat in op dit groeiende fenomeen en het verschil tussen eenzaamheid en alleen-zijn.

Deze waarheden
Jill Lepore

Jill Lepore beschrijft de worsteling van de Verenigde Staten met zijn eigen bewogen geschiedenis en met de fundamentele waarheden waarop Amerika als natie is gebouwd: gelijkheid van alle mensen, soevereiniteit, en het recht op leven, vrijheid en het streven naar geluk.

Woede & genade
Lucius Annaeus Seneca

Woede & genade zijn twee van de meest bestendige en invloedrijke politiek-didactische geschriften van de stoïcijnse filosoof Seneca (4 v.Chr.-65 n.Chr.). Geschreven als een klassieke literair-filosofische, innerlijke dialoog maant Seneca zijn lezer tot kritisch zelfonderzoek.