360 | Amsterdam

Actuele gebeurtenissen wereldwijd, in woord, beeld en citaat.

Kunstenaar Alex Da Corte wil dat Ivanka zijn werk weghaalt. Dat liet hij weten door voor haar huis protestborden neer te zetten. - © Instagram / Da Corte

Verenigde Staten

Ivanka en de kunstwereld
Ooit vertoonde Ivanka Trump zich regelmatig in de New Yorkse kunstwereld. Ze bezocht previews van veilinghuizen, frequenteerde vernissages bij Gagosian en liefdadigheidsgala’s van The Met en The Whitney, en organiseerde feesten bij Sotheby’s. Haar collectie bevat werk van hippe kunstenaars als Alex Israel, Dan Colen, Nate Lowman en Harmony Korine. 

Ivanka kreeg het daarna druk als adviseur van haar vader, maar nu die het veld moet ruimen, gonst het in New York van de geruchten dat Ivanka haar leven als kunstverzamelaar weer wil oppakken. De kunstwereld zal haar nu waarschijnlijk een stuk koeler ontvangen. Een galeriehouder zegt nooit meer iets aan haar te willen verkopen. Kunstenaar Alex Da Corte wilde al dat ze zijn werk van de muur haalt. Richard Prince ging in 2017, toen Trump president werd, nog verder door de 36.000 dollar die hij had ontvangen voor een werk waarin een Instagram-post van Ivanka figureert te retourneren en op Twitter te verkondigen: ‘Dit is mijn werk niet. Ik heb het niet gemaakt. Ik ontken. Ik verwerp het. Nepkunst’.

(ArtNet News, New York)