The New York Times | New York

Geef je om de arbeidersklasse, raciale rechtvaardigheid en klimaatverandering? Stop dan met het eten van dieren, zegt Jonathan Safran Foer.

Is er een primitievere paniek denkbaar dan de paniek voortkomend uit de gedachte aan lege schappen in de supermarkt? Is er een primitievere voldoening denkbaar dan de voldoening veroorzaakt door lekker, vet eten?

Bijna iedereen heeft de afgelopen periode meer gekookt en is meer bezig geweest met koken en eten in het algemeen. De combinatie van vleestekorten en het besluit van president Trump om slachthuizen te openen ondanks de protesten van de arbeiders die risico lopen, heeft velen van ons ertoe aangezet na te denken over hoe essentieel vlees eigenlijk is.

Is het essentiëler dan het leven van de arbeiders die het produceren? Daar lijkt het wel op. In zes van de tien provincies die door het Witte Huis werden aangewezen als coronahotspots, werden de slachthuizen gewoon heropend.

In Sioux Falls staat de Smithfield-varkensfabriek, die ongeveer 5 procent van het varkensvlees van het land produceert, en een van de grootste hotspots is van het land. Een Tyson-fabriek in Perry, Iowa, telde 730 coronagevallen; bijna 60 procent van de werknemers was besmet. In een andere Tyson-fabriek in Waterloo, Iowa, werden onder ongeveer 2800 arbeiders 1031 gevallen gemeld.

De regering-Trump is verzocht om psychische hulp voor varkenshouders