Prospect | Londen

Schrijfster Erica Jong [ja, die van Het ritsloze nummer] wil een samenleving zonder geweld en zonder dwang. Als zij het voor het zeggen had, zou seksualiteit niet beregeld worden en zou iedereen zijn eigen seksuele keuzes mogen maken.

Als leider van de wereld moet je je eerst en vooral afvragen of je de samenleving vooruit wilt laten gaan, of een stap terug wilt laten zetten. Wil je leven in de eenentwintigste eeuw of wil je terug naar de vijfde eeuw? Er zijn leiders zoals president Vladimir Poetin die overduidelijk de ambitie hebben om alleenheerser van de wereld te worden. Er zijn oligarchen die de wereld willen besturen met hun eigen kringetje van oligarchen. Deze mensen zijn gevaarlijk.

Als we onze democratie willen behouden, dan moet het een democratie zijn voor iedereen. Dus ook voor vrouwen, gekleurde mensen, mensen met welk geloof dan ook, of mensen zonder geloof. Het moet een samenleving zijn waarin beide seksen alle mogelijke politieke taken kunnen vervullen. Het verbaast me dat de Verenigde Staten nog altijd geen vrouwelijke president hebben gehad. Hillary Clinton is de best gekwalificeerde kandidaat voor het presidentschap. Ze weet heel veel van juridische zaken, van wetgeving, van buitenlandse zaken en van wat mensen nog meer nodig hebben.

In mijn koninkrijk zouden alle mensen één kind krijgen en het tweede adopteren