360 Magazine | Amsterdam

360 kiest een aantal door de buitenlandse pers beschreven concerten, voorstellingen, boeken, films en exposities die naar Nederland of België komen.
Rupsbanden

FILM – Schoonheid verovert Parijs

Arabische cinema in De Balie

‘Danielle Arbid vertelt in Parisienne (Peur de rien) een verhaal waarvan de charme schuilt in de originele point of view’, schrijft Le Monde over de film die binnenkort te zien is in het Cinéma Arabe-programma van De Balie, in Amsterdam. Dat gezichtspunt is dat van een jong meisje dat van gene zijde van de Middellandse Zee komt en in Parijs haar weg moet vinden (zeer gelijk aan het parcours van de Libanese cineaste zelf ).

‘Toeschouwers zullen betoverd raken door het intense en veelzijdige spel van nieuwkomer Manal Issa in de hoofdrol’, voorspelt The Hollywood Reporter. Issa, volkomen bij toeval ontdekt door de casting, blijkt een verhaal op zich. Télérama meldt dat zij inmiddels in Beiroet is gaan wonen, ‘in een kraakpand met een paar jonge muzikanten; ze weet niet of ze wil doorgaan met acteren’. Op haar arm draagt ze een tatoeage. ‘Mijn revolutie’ staat er, in het Arabisch.

23-24 april Festival Cinéma Arabe | De Balie | Amsterdam