360 Magazine | Amsterdam
Een Lada Niva.

RUSLAND – Poetin onder balkenendenorm

Het officiële inkomen van Vladimir Poetin is in 2015 met één miljoen roebel (ruwweg 15.000 dollar) toegenomen volgens de jaarlijkse opgave van bezit en inkomsten. Dat brengt zijn totale jaarinkomen op 8,9 miljoen roebel (133.000 dollar), zo bericht het persbureau Interfax. De Russische leider heeft ook het bezit van een bescheiden stuk grond van 1500 vierkante meter aangegeven, en van een appartement van 77 vierkante meter met garage. Hij kan tevens gebruikmaken van een appartement in staatseigendom met eigen parkeerruimte.

Hij heeft ook drie voertuigen opgegeven: een Sovjet GAZ-M-21, een Lada Niva en een boottrailer. Er wordt geen melding gemaakt van een beweerd nieuw onderkomen van Poetin van één miljard dollar, of van enig inkomen uit aandelen of investeringen.

In een rapport van de CIA uit 2007 werd het vermogen van Poetin geschat op ongeveer 40 miljard dollar. De omvang van het bezit van de president is sinds 2014 niet gewijzigd. Hij is door het zakenblad Forbes voor het derde jaar op rij tot de machtigste man ter wereld bestempeld.

(Moscow Times, Moskou)